Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Porsche ve Zlíně podesáté

28. dubna 2017 - zdroj tisková zpráva

Porsche ve Zlíně podesáté. A zamíří i do Kroměříže

VÝCHODNÍ MORAVA – Do Zlína míří už po desáté majitelé a milovníci klasických sportovních vozů značky Porsche. Sraz se uskuteční v sobotu 6. května.

Auta si bude možné prohlédnout na náměstí Míru od 9:30. V 12:00 vyjede kolona vozů do Kroměříže, kde budou vozy vystaveny od 13:00 do 17:00 na Velkém náměstí. „Pro jubilejní ročník jsme vybrali právě historickou Kroměříž, aby si účastníci celé odpoledne mohli užít památky zapsané na seznam UNESCO v „Hanáckých Athénách,“ vysvětlila za organizátory setkání Martina Hniličková.

Srazu na Východní Moravě se každoročně zúčastňují majitelé vozů ze všech koutů České republiky od Prahy přes Litvínov, Liberec, Hradec Králové, Český Krumlov, Brno až po Ostravu. Přibyli i „poršisté“ ze zahraničí – Německa a Slovenska.

Převážnou část vozů tvoří sportovní vozy z let 1970 až 1990 – typy 914, 924, 944, 928, 968 a pak pochopitelně pilíř značky Porsche – typ 911 všech možných provedení a stáří. Objevují se i mladší vozy této značky, např. Boxster a Cayenne.

Každým rokem se počet vozidel zvyšuje – v loni přijelo téměř 70 účastníků. „Doufáme, že letošní účast nezůstane pozadu a diváci uvidí krásná sportovní auta včetně některých rarit, které jejich majitelé na náš sraz vozí, ať se jedná o Porsche 356 amerického majitele pana Baše, nebo repliku Porsche 550 Spyder pana Bernarda z Hradce Králové,“ sdělila Martina Hniličková.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum